reklam

MERHABA SEVGİLİ DOSTLAR BİZ 2009 YILINDAN BU YANA İNTERNET NET ÜZERİNDEN YAYIN YAPAN DÜGÜN TV AYDIN ÇİNE,DE YAYIN YAPAN NET TV TELEVİZYONUDUR:

DÜGÜNÜNÜZÜ VE REKLAMINIZI YAYINLAMAK İSDERSENİZ BİZİ whatsapp,DAN ULAŞMANIZ YETERLİ,

WHATSAAPP:05431750160


 

manşet


Sitemizde yer alan yazılar çeşitli kaynaklardan derlenmiş olup sadece bilgilendirme amaçlıdır. Kesinlikle ilaç olarak sunulmamaktadır. Bu bilgilerden istifade şekli kişinin kendi sorumluluğundadır. Rahatsızlığınızın tedavisi için lütfen bir doktora danışınız.

Aşurenin Faydaları

Yazar fotoahmet 4 Mayıs 2016 Çarşamba 0 yorum
İslam dünyasında önemli yeri olan aşure her sene belirli dönemlerde yapılarak eşe, dosta dağıtılmaktadır.Aşurenin içerisinde oldukça çeşitli malzemelerbulunuyor.Tabi içerisinde kullanılan malzemeler insan sağlığına oldukça fayda sağlıyor.Aşure içerisinde bulunan bazı malzemeler arasında nohut,fasulye,buğday,kuru üzüm,yarma,kayısı gibi pek çok malzeme kullanılarakyapılıyor.Ayrıca süslemesi içinde ceviz,tarçın gibi besinlerde kullanılıyor.Bu kadar çeşit olunca elbette sağlık açısından yararlı olması kaçınılmaz oluyor.Aşurenin içine atılan her malzemenin ayrı ayrı yararıbulunuyor.Bunlar tek tek saymak oldukça uzun olacaktır.Bu yüzden aşurenin belli başlı yararlarını sağlamayı daha doğru bulduk.
asure
Aşurenin Faydaları:
  • Aşurenin bağışıklık sistemini güçlendirici önemli etkisi bulunmaktadır.
  • İçerisinde barındırdığı çok zengin besinler sayesinde A,B,C,demir,çinko ve potasyum gibi insan sağlığı açısından oldukça önemli olan bir çok vitamini barındırıyor.
  • İnsana enerji kazandırıyor.
  • Anne sütünü artırıcı özelliği vardır.
  • Aşurenin faydaları bunlarlada sınırlı kalmıyor.Cilt içinde son derece yararları bulunan aşure özellikle cilt lekelerine karşı fayda sağlıyor.
  • İçinde bulunduğumuz kış aylarında aşure tüketmeyi alışkanlık haline getirmeliyiz.Zira kış aylarında rastlanan hastalıklardan korunmanın en iyi yollarından biri de sıcak sıcak aşure yemektir.

Hiç yorum yok: