reklam

MERHABA SEVGİLİ DOSTLAR BİZ 2009 YILINDAN BU YANA İNTERNET NET ÜZERİNDEN YAYIN YAPAN DÜGÜN TV AYDIN ÇİNE,DE YAYIN YAPAN NET TV TELEVİZYONUDUR:

DÜGÜNÜNÜZÜ VE REKLAMINIZI YAYINLAMAK İSDERSENİZ BİZİ whatsapp,DAN ULAŞMANIZ YETERLİ,

WHATSAAPP:05431750160


 

manşet


Sitemizde yer alan yazılar çeşitli kaynaklardan derlenmiş olup sadece bilgilendirme amaçlıdır. Kesinlikle ilaç olarak sunulmamaktadır. Bu bilgilerden istifade şekli kişinin kendi sorumluluğundadır. Rahatsızlığınızın tedavisi için lütfen bir doktora danışınız.

Böğürtlenin Faydaları ve Böğürtlen ile Cilt Bakımı

Yazar fotoahmet 4 Mayıs 2016 Çarşamba 0 yorum
Böğürtlen ülkemizde de yetişmektedir. Hatta otoyol kenarlarında, ormanlarda ve gelişi güzel yerlerde kendi kendine yetişmektedir. Böğürtlen yetiştirmek için özel bir çaba harcamaya gerek yok. Buna rağmen böğürtlenin faydaları saymakla bitmez. Vücudumuz için gerekli olan pek çok vitamin ve mineralleri barındırır.
bogurtlen
Böğürtlenin Cilde Faydaları: Böğürtlenin cilt bakımı için son derece faydalı bitki olduğunu biliyor muydunuz?Böğürtlenin yaprağı,çiçeği ve meyvesi kısaca herşeyi cilt bakımında farklı farklı bölgelere fayda sağlıyor.Böğürtlen çiçeğini ellerinize uygularsanız krem etkisi yaparak elinizi yumuşatmayı sağlıyor.Böğürtlen meyvesi cildinizin güzel olmasını sağlıyor ve böğürtlen yaprağı ise yaralar için son derece faydalı etkiler yapıyor.
Böğürtlen Üretimi: Böğürtlen eskiden yabani bitki olarak bilinir ve faydalarından kimsenin haberdar olduğunu söylemek güçtü.Ama son zamanlarda faydalarının ortaya çıkması ile birlikte böğürtlen üretimi dahi başladı.Kapalı kutulardada satılmaya başlanan böğürtlen içermiş olduğu mineral,vitamin ve diğer faydalı etmenlerle birlikte insan sağlığına fayda sağlıyor.
Böğürtlenin Diğer Faydaları: Böğürtlenin sadece cilt için faydaları bulunmuyor.
  • Hafıza için olumlu etkiler yapmasının yanında ağız yaralarınıda geçiriyor.
  • İshali geçiriyor ve kanın temizlenmesi görevinide başarıyla yapabiliyor.
  • Antioksidan içermesi nedeniyle pek çok hastalığa karşı şifalıdır.
  • Kadınlara özgü sorun olan adet akıntısı gibi kadınsal problemlere iyi gelir.
  • Basur hastaları da böğürtlenin şifasından yararlanmalı. Özellikle böğürtlen yaprağı lapa haline getirilip sorunlu bölgeye konulursa son derece yararlı olacaktır.

Hiç yorum yok: