reklam

MERHABA SEVGİLİ DOSTLAR BİZ 2009 YILINDAN BU YANA İNTERNET NET ÜZERİNDEN YAYIN YAPAN DÜGÜN TV AYDIN ÇİNE,DE YAYIN YAPAN NET TV TELEVİZYONUDUR:

DÜGÜNÜNÜZÜ VE REKLAMINIZI YAYINLAMAK İSDERSENİZ BİZİ whatsapp,DAN ULAŞMANIZ YETERLİ,

WHATSAAPP:05431750160


 

manşet


Sitemizde yer alan yazılar çeşitli kaynaklardan derlenmiş olup sadece bilgilendirme amaçlıdır. Kesinlikle ilaç olarak sunulmamaktadır. Bu bilgilerden istifade şekli kişinin kendi sorumluluğundadır. Rahatsızlığınızın tedavisi için lütfen bir doktora danışınız.

Cep Telefonunun Zararları

Yazar fotoahmet 4 Mayıs 2016 Çarşamba 0 yorum
Cep telefonu günümüzde artık genç,yaşlı farketmeksizin herkeste bulunan teknolojik aletler arasında ilk sıralarda yer alıyor. Artık çocuklarda bile cep telefonu var. Adeta zorunlu bir ihtiyaç haline gelen cep telefonunu kullanmak bir yandan yararlı iken sağlık açısından tehlikeli olabiliyor. Sağlık açısından cep telefonunun zararlarına değinmeden önce; telefonlarla konuşmak dışında da bir çok işlemi gerçekleştirebiliyoruz.İnternete bağlanmak,fotoğraf çekmek,hesap yapmak,oyun oynamak vs gibi kısaca cep telefonları hayatımızın olmazsa olmazları arasında yer alıyor.Peki bu hayatımızın bir parçası olan cep telefonlarının sağlığımıza ne gibi etkileri olduğunu biliyor muyuz?Cep telefonlarının sağlığımıza zararları:
-Son dönemlerde revaçta olan Çin menşeili telefonlar adeta tehlike saçıyor.”Made in China” markalı telefonların sar değeri yüksek olduğundan kanser tehlikesi yaratıyor.
-Uzmanlar küçük çocuklarda cep telefonunun tümor riski yarattığını belirtiyor.
-Yapılan araştırmalar gösteriyor ki cep telefonları ayrıca genetik bozukluğu yol açabilmektedir.
-Cep telefonunun zararları saymakla bitmiyor.Kısa ve orta vadede yüksek tansiyon ve kalp krizi gibi hastalıkları tetikliyor.
Cep telefonunun zararlarından korunmak:
Alacağınız bir kaç basit önlem ile cep telefonunuzun sağlığınıza yaptığı olumsuz etkiyi azaltmanız mümkündür.
-Telefonun sar değerine dikkat etmek gerekir. Sar değeri ne kadar yüksek olursa o kadar tehlikeli demektir.
-Mümkün olabildiğince cep telefonu görüşmelerini az tutmak.
-Cep telefonlarını kalbe uzak tutmak.
-Cep telefonları en çok çocukları etkilediği için onlardan uzak tutmalı.
-Hamileler olabildiğince gebelik boyunca cep telefonundan uzak durmalı.
-Cep telefonları konuşmalarını kulaklık aracılığı ile yapmak.
-Cep telefonunun en zararlı olduğu dönenler telefonun çalmaya başladığı ilk 1-2 saniyelik dönemlerdir.Bu nedenle telefonu karşıdaki kişi konuşmaya başladığı zaman kulağa götürmek gerekir.

Hiç yorum yok: