reklam

MERHABA SEVGİLİ DOSTLAR BİZ 2009 YILINDAN BU YANA İNTERNET NET ÜZERİNDEN YAYIN YAPAN DÜGÜN TV AYDIN ÇİNE,DE YAYIN YAPAN NET TV TELEVİZYONUDUR:

DÜGÜNÜNÜZÜ VE REKLAMINIZI YAYINLAMAK İSDERSENİZ BİZİ whatsapp,DAN ULAŞMANIZ YETERLİ,

WHATSAAPP:05431750160


 

manşet


Sitemizde yer alan yazılar çeşitli kaynaklardan derlenmiş olup sadece bilgilendirme amaçlıdır. Kesinlikle ilaç olarak sunulmamaktadır. Bu bilgilerden istifade şekli kişinin kendi sorumluluğundadır. Rahatsızlığınızın tedavisi için lütfen bir doktora danışınız.

Demir Eksikliği Nasıl Giderilir

Yazar fotoahmet 4 Mayıs 2016 Çarşamba 0 yorum
İnsanın sağlıklı biçimde yaşamamını sürdürebilmesi için demir çok önemlidir.Demir eksikliği sorunu çok sıklıkla yaşanan sağlık sorunlar arasında yer alır.Demir eksikliğine neden olan bir takım faktörler bulunur.Bunlardan en önemlisi dengesiz beslenme biçimidir ve buna bağlı olarak demir içeren gıdaların az olarak tüketilmesi demir eksiliği yaşanmasının en sıklıkla karşılaşılan problemidir. Ülkemizde de demir eksikliği sorununa oldukça sık rastlanılır. Demir eksikliğinden kurtulmak için öncelikle demir minerali bulunan beslenme alışkanlığı edinmek hem uzun vadede bu problemi kökünden çözmeyi sağlayabilir. Bunun dışında uzman doktora başvurarak demir takviyesi almakta bu problemin çözümünü sağlayacaktır.Demir Eksikliği Nedenleri
-Demir eksikliğine yol açan en önemli faktör yukarı paragraftada vurgulandığı üzere beslenme biçimidir.Özellikle vejeteryanlar ve az et tüketenlerde demir eksikliği probleminin sıkça rastlanıldığı gözlemlenmiştir.Ayrıca aşırı süt tüketimi ve aşırı çay tüketimi gibi durumlarında demir eksikliğine yol açtığı biliniyor.Bunlar dışında bilinen bazı yanlışlarda vardır.Pekmez ve ıspanağın demir bakımından zengin olduğu sanılır.Tam aksine değildir.
-Diğer neden ise mide asidi faktörüdür.Demirin emilebilmesi için mide asidi önemlidir.Mide ameliyatı gibi durumlar mide asidinin azalmasına neden olduğundan dolayı sonuç olarak demir eksikliğine sebep olur.
-Prümatüre bebeklerde,gelişim ve büyümenin hızlı olduğu dönemlerde,emzirme gibi durumlarda da demir eksikliği yaşandığı biliniyor.
Demir Eksikliğine Giderme
Öncelikle demir eksikliğine neyin neden olduğu yönünde çalışmalar yapılır.Çıkan sonuca göre eksilen demiri yerine koymak için ağızdan alınan ilaçlarda yada kas, damara enjekte yapılan ilaçlarla demir eksikliğinin önüne geçilmeye çalışılır.

Hiç yorum yok: