reklam

MERHABA SEVGİLİ DOSTLAR BİZ 2009 YILINDAN BU YANA İNTERNET NET ÜZERİNDEN YAYIN YAPAN DÜGÜN TV AYDIN ÇİNE,DE YAYIN YAPAN NET TV TELEVİZYONUDUR:

DÜGÜNÜNÜZÜ VE REKLAMINIZI YAYINLAMAK İSDERSENİZ BİZİ whatsapp,DAN ULAŞMANIZ YETERLİ,

WHATSAAPP:05431750160


 

manşet


Sitemizde yer alan yazılar çeşitli kaynaklardan derlenmiş olup sadece bilgilendirme amaçlıdır. Kesinlikle ilaç olarak sunulmamaktadır. Bu bilgilerden istifade şekli kişinin kendi sorumluluğundadır. Rahatsızlığınızın tedavisi için lütfen bir doktora danışınız.

Hamilelikte Beslenme

Yazar fotoahmet 4 Mayıs 2016 Çarşamba 0 yorum
Hamilelikte ne kadar kilo alınır
Hamilelik döneminde ideal kilonun yaklaşık 9-10 kilo fazlasını hamile döneminde almanız gayet normal bir durumdur.Annenin kilosu oldukça zayıf durumda ise hem kendi sağlığı hemde bebeğin sağlığı açısından 9-10 kilo olan normalin daha üstünde 16 kiloya kadar çıkmaları tavsiye edilir.Sonra ben bu kiloların asıl vereceğim diye düşünmeniz yanlış olur.Sonuçta ortada bebeğinizin sağlığı söz konusudur.
Vitamin alınmalı mı
Genelde doktorlar folik asit isimli vitaminin kullanılmasını sıkça tavsiye etmektedirler.Hamilelik öncesindede alınabileceği gibi hamilelik dönemindede folik asit kullanabilirsiniz.Hamilelik döneminde düşük yapmayı engelleyebildiği gibi hamilelik önceside hamile kalmayı kolaylaştırabilmektedir.
Hamile Beslenme
Bulantı fazlaysa ne yapılmalı
Daha önce hamile kalmış bayanlar bilecektir sabah bulantıları oldukça fazla olabilmektedir.Bunu önlemek için sabahları yanı başınızda bir parça ekmek,bisküvi yada gliserin tüketirseniz sabah bulantısının önüne geçmeniz mümkün olabilir.Daha sonrasında günlük kahvaltısını yapabilir.Yemek yerkende yavaş yavaş yemesi önerilmektedir.

Hamilelikte İlaç Kullanımı: Hamileler ilaç kullanırken mutlaka doktor kontrolünde kullanmayı ihmal etmemeli.Kendi kendinize ilaç kullanmak çok zararlı davranıştır.Ağrı kesici ilaçlarda buna dahildir.
Hamilelikte Diyet: Kilo alacağım kaygısıyla diyet yapmak gibi davranışlar büyük sıkıntı yaratıyor.Zaten hamilelikten sonra aldığınız kiloların büyük ölçüde spor yaparak verme imkanına sahipsiniz.Diyet yapmak hem sizin sağlınızı hemde bebeğin sağlığını tehlikeye atar.

Hiç yorum yok: