reklam

MERHABA SEVGİLİ DOSTLAR BİZ 2009 YILINDAN BU YANA İNTERNET NET ÜZERİNDEN YAYIN YAPAN DÜGÜN TV AYDIN ÇİNE,DE YAYIN YAPAN NET TV TELEVİZYONUDUR:

DÜGÜNÜNÜZÜ VE REKLAMINIZI YAYINLAMAK İSDERSENİZ BİZİ whatsapp,DAN ULAŞMANIZ YETERLİ,

WHATSAAPP:05431750160


 

manşet


Sitemizde yer alan yazılar çeşitli kaynaklardan derlenmiş olup sadece bilgilendirme amaçlıdır. Kesinlikle ilaç olarak sunulmamaktadır. Bu bilgilerden istifade şekli kişinin kendi sorumluluğundadır. Rahatsızlığınızın tedavisi için lütfen bir doktora danışınız.

Portakalın Faydaları

Yazar fotoahmet 4 Mayıs 2016 Çarşamba 0 yorum
Ülkemizde portakal özellikle akdeniz bölgesinde bolca yetişir.Antalya ve Alanya bölgeleri portakalın en yoğun üretiminin yapıldığı bölgelerdir.Ülkemizde de bolca yetişmesinden ötürü her bütçeye hitap ediyor ve bu nedenle bolca tüketilmesi sağlık açısından oldukça önemlidir.
Kış mevsiminde en çok tüketilen meyveler arasında yer alan portakal oldukça faydalıdır.Portakal denildiğinde aklımıza ilk gelen C vitaminidir.Gerçekten portakal c vitamini bakımından oldukça zengindir.C vitaminin sağladığı bütün faydaları portakal tüketerek kazanmak mümkündür.C vitamini dışında da pek çok faydası bulunan portakalın diğer yararlı özelliklerini sizlere sunuyoruz.
portakalın faydaları
Portakal Faydaları:
  • Soğuk algınlığı,grip ve nezle gibi kış mevsiminde rastlanan hastalıklara karşı faydalıdır.
  • Bağışıklık sistemini güçlendiren portakal bu sayede hastalıklara karşı daha dirençli olmamızı sağlıyor.
  • C vitamini bakımından zengin olmasının dışında B vitamini,potasyum ve magnezyum gibi sağlığımıza oldukça faydalı mineral ve vitaminler içeriyor.
  • Cilt için son derece faydalı özellikleri bulunan portakal cilt kırışıklıklarına iyi geldiği gibi cildin daha canlı ve pürüzsüz görünmesini sağlıyor.
  • Herhangi bir sebeple vücudumuzda oluşmuş ezik,çürük gibi yaraların daha hızlı iyileşmesini sağlıyor.
  • Hamile olanların bol bol tüketmesi önerilen portakal folis asit barındırıyor bu sayede de hem anne hemde bebek için oldukça önem arz ediyor.

Hiç yorum yok: