reklam

MERHABA SEVGİLİ DOSTLAR BİZ 2009 YILINDAN BU YANA İNTERNET NET ÜZERİNDEN YAYIN YAPAN DÜGÜN TV AYDIN ÇİNE,DE YAYIN YAPAN NET TV TELEVİZYONUDUR:

DÜGÜNÜNÜZÜ VE REKLAMINIZI YAYINLAMAK İSDERSENİZ BİZİ whatsapp,DAN ULAŞMANIZ YETERLİ,

WHATSAAPP:05431750160


 

manşet


Sitemizde yer alan yazılar çeşitli kaynaklardan derlenmiş olup sadece bilgilendirme amaçlıdır. Kesinlikle ilaç olarak sunulmamaktadır. Bu bilgilerden istifade şekli kişinin kendi sorumluluğundadır. Rahatsızlığınızın tedavisi için lütfen bir doktora danışınız.

Radyasyondan Korunma Yolları

Yazar fotoahmet 4 Mayıs 2016 Çarşamba 0 yorum
Radyasyonun Sağlığımıza Etkileri
Günümüzde insanlar sıklıkla radyasyonun zararları etkilerine maruz kalıyor.Radyasyon denildiği zaman aklımıza aslında çernobil gibi nükleer santraller geliyor.Oysa gündelik yaşamımızda radyasyonla iç içe yaşıyoruz.Bunun altında yatan temel nedenlerin en başında elbette teknolojinin hızlı ilerlemesi yatıyor.Teknoloji bir yandan hayatımızı kolaylaştırırken diğer yandan ise radyasyon gibi olumsuz etkiler ile sağlığımızı tehdit ediyor.Örneğin gündelik yaşamda en çok kullanılan aletlerin başıdna yer alan cep telefonu en güçlü radyasyon etkisi bulunduran teknolojik aletlerdendir.Bilgisayarlar keza radyasyon yaydığı bilinen gerçektir.Ama gündelik yaşamımızdaki bu radyasyon yaşamı tehdit edecek düzeyde olmuyor.Ama uzun vadederadyasyon başta kanser olmak üzere bir çok sağlık problemlerine yol açıyor.Bu nedenle radyasyonu yok edemeyeceğimize göre radyasyonun olumsuz etkilerinden korunmak mümkündür.İşte radyasyondan korunma yöntemleri:
radyasyondan-korunma-yollari
Radyasyondan Korunma Yolları:
  • Şifalı taşlardan olan kuvars taşının radyasyonu emici etkisi bulunuyor.Özellikle bilgisayar ve cep telefonlarından yayılan radyasyona karşı son derece yararlı olduğu belirtiliyor.
  • Kaktüs bitkisinin radyasyonu önlediği yönünde söylentiler bulunuyor.Ama bu yönde herhangi bir araştırma olmadığından bu söylenti şeklinde kalıyor.Söylentisi bile kaktüs satışlarının büyük ölçüde artmasına neden oldu.
  • Radyasyondan korunmanın başka bir yoluda sebzelerden geçiyor.Ispanak,brokol,lahana,tere,bezelye gibi yeşil sebzeler vücutta toksinin atılmasını ve radyasyonun yok edilmesini sağlıyor.

Hiç yorum yok: