reklam

MERHABA SEVGİLİ DOSTLAR BİZ 2009 YILINDAN BU YANA İNTERNET NET ÜZERİNDEN YAYIN YAPAN DÜGÜN TV AYDIN ÇİNE,DE YAYIN YAPAN NET TV TELEVİZYONUDUR:

DÜGÜNÜNÜZÜ VE REKLAMINIZI YAYINLAMAK İSDERSENİZ BİZİ whatsapp,DAN ULAŞMANIZ YETERLİ,

WHATSAAPP:05431750160


 

manşet


Sitemizde yer alan yazılar çeşitli kaynaklardan derlenmiş olup sadece bilgilendirme amaçlıdır. Kesinlikle ilaç olarak sunulmamaktadır. Bu bilgilerden istifade şekli kişinin kendi sorumluluğundadır. Rahatsızlığınızın tedavisi için lütfen bir doktora danışınız.

Yoğurdun Faydaları

Yazar fotoahmet 4 Mayıs 2016 Çarşamba 0 yorum
Yoğurt yüzyıllardır sofralarımızın vazgeçilmeyen gıdaların arasında ilk sıralarda yer almaktadır.Yoğurttan çeşitli şekillerde de sıklıkla faydalanırız.Ayran yapmak, cacık ve hamur işleri gibi farklı yerlerde yoğurt kullanmak olağan hale gelmiştir.
Eskiden yoğurt evde yapılırdı.Ev yapımı yoğurdun tadı ise marketlerde satılan hazır yoğurtlarında tadından çok daha iyi olduğu gerçektir.Evde yoğurt yapımı oldukça kolay olmasına karşın insanlar son zamanlarda bunun yerine hazır yoğurt almayı tercih eder hale geldi.Evde yoğurt yapmak için bir miktar süt ve mayalık yoğurt yeterlidir.Evde yoğurt yapımı bu denli kolay iken içinde çeşitli koruyucu ve doğal olmayan maddelerin bulunduğu hazır yoğurtları tüketmek pek mantıklı gelmiyor.Konumuza dönecek olursak yoğurt insan sağlığına son derece faydalı bir gıdadır.Hatta uzmanlar sütten bile daha yararlı olduğunu belirtiyor.İşte yoğurdun insan sağlığına bir takım faydaları:
yoğurdun faydaları
Yoğurdun faydaları:
  • İçerisinde bulunan kalsiyum sayesinde kemik gelişiminde rol oynar.
  • Bağışıklık sistemi üzerinde son derece olumlu etkileri bulunan yoğurt sayesinde bir çok hastalığa karşı daha dirençli oluruz.
  • Sağlığımız için tehdit oluşturan bakteri ve mikrop gibi zararlı organizmaları yok eder.
  • Kolesterolün düşürülmesine yardımcı olan yoğurt aynı zamanda iyi kolesterolü yükseltir.
  • Şeker hastalarının yoğurt tüketmesi önerilir.Çünkü yoğurt kan şekerini dengede tutmaya yardımcı olur.
  • Cilt içinde oldukça yararları bulunan yoğurt cildi yumuşatır ve daha güzel görünmesini sağlar.
  • Kalsiyumun yanında içerdiği fosfat ve iyot insan için gerekli minerallerdendir.
  • Düzenli olarak yoğurt tüketmek kabızlık sorununun oluşmasını engeller.

Hiç yorum yok: