reklam

MERHABA SEVGİLİ DOSTLAR BİZ 2009 YILINDAN BU YANA İNTERNET NET ÜZERİNDEN YAYIN YAPAN DÜGÜN TV AYDIN ÇİNE,DE YAYIN YAPAN NET TV TELEVİZYONUDUR:

DÜGÜNÜNÜZÜ VE REKLAMINIZI YAYINLAMAK İSDERSENİZ BİZİ whatsapp,DAN ULAŞMANIZ YETERLİ,

WHATSAAPP:05431750160


 

manşet


Sitemizde yer alan yazılar çeşitli kaynaklardan derlenmiş olup sadece bilgilendirme amaçlıdır. Kesinlikle ilaç olarak sunulmamaktadır. Bu bilgilerden istifade şekli kişinin kendi sorumluluğundadır. Rahatsızlığınızın tedavisi için lütfen bir doktora danışınız.

Bozanın Faydaları

Yazar fotoahmet 4 Mayıs 2016 Çarşamba 0 yorum
Türklere özgü en eski içeceklerden olan boza özellikle kış aylarının sevilen içecekleri arasında yer alır.Eskiden çok daha fazla tüketilen boza günümüzde değerini kaybetmiş gözüküyor.Özellikle eski dönemlerde sokak aralarında satılan bozanın tadını belirli bir yaşın üzerine gelmiş insanlardan sıklıkla duymuşuzdur yada en azından Türk filmlerinde bu tip sahnelere rastladığımız çok olmuştur.Bugün Boza bir çok markette satılmaya başlanmasına rağmen çok tüketildiğinden bahsetmek güçtür.Bozanın içinde su,şeker ve irmik bulunur.Bozanın ilginç yönlerinden biri ise bir kere tadı sevildiği zaman kolay kolay bırakılmamasıdır.Bozanın değişik özelliklerinden biri de boza içmeyi çok sevenler ve bozadan nefret edenler olarak ikiye ayırmak mümkündür.İkinin ortasını bulmak güçtür ya seversin ya nefret edersin.Hafif ekşimsi tadı olan bozanın insan sağlığına bir takım faydaları aşağıda sıralanmıştır.
bozanın-faydaları
Boza Faydaları:
  • Doğal yatıştırıcı özelliği bulunan boza aynı zamanda zihin açıcıdır.
  • Öksürük problemi yaşayanları boza sizin sorununuza çare olabilir.
  • En önemli faydası vitamin bakımından son derece zengin olmasıdır.
  • Eğer enerji gerektiren bir iş yapıyorsanız boza bunu fazlasıyla size verecektir.
  • Kilo almakta problem yaşıyorsanız boza düzenli kullanımda kilo aldırır.
Bozada Alkol Var Mı?
Alırken alkol olup olmadığına dikkat etmelisiniz.Zira bazı boza markalarında %2 ile %6 oranında alkol içerebiliyor.Ayrıca boza fazla beklemeye gelmez.En fazla 6-7 gün içerisinde tüketilmelidir.Aksi taktirde çok çabuk bozulur.

Hiç yorum yok: