reklam

MERHABA SEVGİLİ DOSTLAR BİZ 2009 YILINDAN BU YANA İNTERNET NET ÜZERİNDEN YAYIN YAPAN DÜGÜN TV AYDIN ÇİNE,DE YAYIN YAPAN NET TV TELEVİZYONUDUR:

DÜGÜNÜNÜZÜ VE REKLAMINIZI YAYINLAMAK İSDERSENİZ BİZİ whatsapp,DAN ULAŞMANIZ YETERLİ,

WHATSAAPP:05431750160


 

manşet


Sitemizde yer alan yazılar çeşitli kaynaklardan derlenmiş olup sadece bilgilendirme amaçlıdır. Kesinlikle ilaç olarak sunulmamaktadır. Bu bilgilerden istifade şekli kişinin kendi sorumluluğundadır. Rahatsızlığınızın tedavisi için lütfen bir doktora danışınız.

Nargilenin Zararları

Yazar fotoahmet 4 Mayıs 2016 Çarşamba 0 yorum
Nargileyi son zamanlarda sempatik gösterebilmek için bazı meyveler kullanılmaktadır.Sanki meyveli nargilenin hiç zararı yokmuş gibi bir izlenim yaratılma çabası içindedir.Ama atlanan husus nargilenin hiçte öyle masum olmadığını gösteriyor. Nargile en az sigara kadar zararlıdır.Hatta dahada ötesi sigaradan dahi zararlı maddeler bulunuyor.Sigaranın ne denli zararlı olduğunu insanda ne kadar geri dönüşü mümkün olmayan sağlık sorunları açtığı herkesin malumudur.Devletin ilgili organlarının da bu konuda insanları bilinçlendirmek adına kamu spotu şeklinde reklamlar yayınlanmaktadır. Nargilenin ne kadar zararlı olduğunu oldukça iyi anlatan kamu spotu:Nargilenin zararları
  • Nargile solunum yollarını son derece olumsuz etkiliyor.
  • Nikotin değeri olarak sigara nargile karşılaştırılmasında 1 nefeslik nargile 50 sigaraya eş değerdir.
  • Nargilenin içeriğinde arsenik gibi çok zararlı madde bulunuyor.
  • Akciğer kanserine yakalanma riskini artırmaktadır
  • Gebelerde bebeğe zararlı oluyor.
  • Kalp sorunları ve gırtlak kanserine çanak tutuyor
Toplumda nargile konusunda oldukça yanlış bilgiler bulunuyor.Örneğin nargile içenlerin arasında sigarayı bırakıp nargileye başlayanlar var.Bu insanlar nargileyi tütün olduğundan habersiz içmektedirler.Uzmanlar sigaraya karşı nasıl sert yaptırımlar bulunuyorsa nargile içinde aynı önlemlerin alınması gerektiğini vurguluyor.Özellikler her geçen gün sayısı artan nargile kafelere karşı çözüm üretilmesi gerektiği düşüncesindedir.

Hiç yorum yok: