reklam

MERHABA SEVGİLİ DOSTLAR BİZ 2009 YILINDAN BU YANA İNTERNET NET ÜZERİNDEN YAYIN YAPAN DÜGÜN TV AYDIN ÇİNE,DE YAYIN YAPAN NET TV TELEVİZYONUDUR:

DÜGÜNÜNÜZÜ VE REKLAMINIZI YAYINLAMAK İSDERSENİZ BİZİ whatsapp,DAN ULAŞMANIZ YETERLİ,

WHATSAAPP:05431750160


 

manşet


Sitemizde yer alan yazılar çeşitli kaynaklardan derlenmiş olup sadece bilgilendirme amaçlıdır. Kesinlikle ilaç olarak sunulmamaktadır. Bu bilgilerden istifade şekli kişinin kendi sorumluluğundadır. Rahatsızlığınızın tedavisi için lütfen bir doktora danışınız.

Rokanın Faydaları

Yazar fotoahmet 4 Mayıs 2016 Çarşamba 0 yorum
Akdeniz ülkelerinde salataya konulan bitkilerden olan roka yabani olarakta yetişmekte olup bitkinin kökeninin Roma İmparatorluğuna kadar dayandığı rivayet edilir.İtalya,Türkiye ve Yunanistan gibi akdeniz ülkelerinde çok sıklıklı kullanılan rokanın tadı hafifacımsıdır.Salata ve garnitürün vazgeçilmez unsuru rokanın yemeğide pişirilip afiyetle yenmektedir.Ayrıca rokanın kokusu da oldukça keskindir. Et gibi yemeklerde sırf kokusu için bile kullanılabilir.
roka
Rokanın daha çok yapraklarından yararlanıyor. Bahsettiğimiz gibi salatalarda ve yemeklerde roka yaprağı kullanılıyor. Ama rokanın kökünden ve sapından da faydalanılmalıdır. Bunlarda sağlık açısından son derece faydalıdır. Günümüzde roka akdeniz ülkelerinde kullanılmaktan öteye geçerek çıkıp ABD ve Avrupa ülkelerindede tüketilmeye başlandı.

Hiç yorum yok: