reklam

MERHABA SEVGİLİ DOSTLAR BİZ 2009 YILINDAN BU YANA İNTERNET NET ÜZERİNDEN YAYIN YAPAN DÜGÜN TV AYDIN ÇİNE,DE YAYIN YAPAN NET TV TELEVİZYONUDUR:

DÜGÜNÜNÜZÜ VE REKLAMINIZI YAYINLAMAK İSDERSENİZ BİZİ whatsapp,DAN ULAŞMANIZ YETERLİ,

WHATSAAPP:05431750160


 

manşet


Sitemizde yer alan yazılar çeşitli kaynaklardan derlenmiş olup sadece bilgilendirme amaçlıdır. Kesinlikle ilaç olarak sunulmamaktadır. Bu bilgilerden istifade şekli kişinin kendi sorumluluğundadır. Rahatsızlığınızın tedavisi için lütfen bir doktora danışınız.

Vajinal Mantar İçin Bitkisel Öneriler

Yazar fotoahmet 4 Mayıs 2016 Çarşamba 0 yorum
Vajinal Mantar Belirtileri:
Vajinal mantar enfeksiyonunda hastaların yarısında hiç bir belirti görülmüyor.Eğer belirti olursa da genital bölgenin kaşınması ve peynir kesiği şeklinde akıntı yaygın olarak görülmekte olan belirtileri arasında sayılır.Eğer sizde peynir kesiğine benzer şekilde akıntı değilde koyu,kötü kokulu yada daha farklı akıntı varsa bu sorunun nedeni vajinal mantar değildir.En yaygın görülen belirtileri yukarıda saydık onun dışında dış genital bölgede kızarıklık,ödem gibi belirtileri olabilir.Vajinal mantarda hastaların büyük kesiminde belirti görülmediğini bilmelisiniz.
Vajinal Mantarı Nedenleri:
Laktobasil bir bakteri türüdür.Ama yararlı bakterilerdendir.Bazı sebeplerden ötürü laktobasilllerde azalma olursa diğer bakteri türleri çoğalır.Vajinal mantara en çok yol açan sebepler; doğum kontrol hapları,diyabet,hijyenik nedenler,antibiyotikler,ıslak mayoyla dolaşma gibi nedenler laktobasilin azalmasına sebep oluyor.Sonuça vajinal mantar denilen hastalık oluşuyor.
Vajinal Mantarı Bulaşıcı Mı?
Vajinal mantar cinsel yollarla kişiden kişiye bulaşabilir.Erkekten kadına geçen enfeksiyon yada kadından erkeği geçen enfeksiyon çok kolay enfeksiyon yapmaz.O bölge iyi korunuyorsa enfeksiyon görülmeyebilir.Korunmadan kasıt örneğin kadında laktobasil ortamı yok olmuşsa çok kolay biçimde bulaşır.
vajinal-mantar
Vajinal Mantar Bitkisel Öneriler:
  1. 1 tutam sığırkuyruğu 1 lite suyun çine atılarak kaynatılır.Karışım süzüldükten sonra günde 3 fincan içilir.
  2. Hijyenik olan uygun kabın içerisine 100 gram vazelin ve yarım fincan kükürt atılır merhem kıvamını alıncaya dek su katılır.Yapılan merhem vajinal mantar olan bölgeye günde 2 kez sürülür.
  3. Taze pelin iyice yıkandıktan sonra yaş durumda iken mikserden geçirilir.Tülbetten geçirilerek sıkılır.Elde edilen özsu vajinal mantar görülen taraflara sürülür.
  4. Acı salatalığın kabukları soyularak iyi ezilir hastalık görülen bölgelere salatalık ezmesi sürülür.
  5. Bir litre suyun içine bir avuç ince kıyılmış aynısefa çiçeği katılıp kaynatılmasının ardından süzülerek söz konusu hastalıklı bölge yıkanır. Bu durum sabah ve akşam olmak üzere günde iki kez tekrarlanır.
  6. İbrahim Saraçoğlu vajinal mantar için aynısafa bitkisinin faydalı olduğunu belirtiyor.1 kahve fincanı kaynamakta olan klorsuz suyun içerisine 4-5 kaşık aynısafa bitkisi atılır.4-5 dakika kadar kısık ateşte kaynattıktan sonra lapa haline getirip ılıması bekliyoruz.Akşam bu lapayı sürüp sabah temizliyoruz.Bir kaç gün bunu yapmamız yeterlidir.

Hiç yorum yok: