reklam

MERHABA SEVGİLİ DOSTLAR BİZ 2009 YILINDAN BU YANA İNTERNET NET ÜZERİNDEN YAYIN YAPAN DÜGÜN TV AYDIN ÇİNE,DE YAYIN YAPAN NET TV TELEVİZYONUDUR:

DÜGÜNÜNÜZÜ VE REKLAMINIZI YAYINLAMAK İSDERSENİZ BİZİ whatsapp,DAN ULAŞMANIZ YETERLİ,

WHATSAAPP:05431750160


 

manşet


Sitemizde yer alan yazılar çeşitli kaynaklardan derlenmiş olup sadece bilgilendirme amaçlıdır. Kesinlikle ilaç olarak sunulmamaktadır. Bu bilgilerden istifade şekli kişinin kendi sorumluluğundadır. Rahatsızlığınızın tedavisi için lütfen bir doktora danışınız.

Ağız Yaralarına Ne İyi Gelir

Yazar fotoahmet 4 Mayıs 2016 Çarşamba 0 yorum
Ağız yaralarının genel ismi aftdir.AFT çok sık karşılaşılan sorunlardandır.Ağızda oluşan yaralar mutlaka bir çok insanın başına gelmiştir.Son derece rahatsızlık verici ağız içinde oluşmuş yaralar ilk başta yanma hissi olurken sonraki dönemde yanma yerini ağrıya bırakıyor.Ağızdaki yaralara ne yapılacağı konusunda da insanların pek bilgisi bulunmaz.Normal deride meydana gelen yaralara göre çözüm bulmak kolay olmaz.
İçerik
Ağız Yarası Türleri: Çok sık tekrarlamakta olan ağız içe yaralarına tıpta RAS denilmektedir.Ras 30 yaş altı kişilerde yaygın olarak görülür.AFT oluşumuna bir takım gıdaların etkisi bulunur.Domates,peynir,çilek,çikolata,kahve,fıstık gibi besinlere duyarlı olan kişilerde ağız içi yaralarına sebep olabilir.Gıdalar dışında kullanılan ilaçlarda aftye sebep olabilir.Bunun iyi incelenmesi gerekir.Prospektüsünde yan etkiler kısmında aft yazmasa dahi yinede ilaçlardan kaynaklanan aft görülebilir.
Aft Nedenleri: AFTnin nedeni pek bilinmez.Ama vitamin eksikliğine bağlı olduğu tahmin edilmektedir.Ağız içi bakıma gereken önemin verilmesi aftnin önüne geçilmesinde önemlidir.Belli başı aftye neden olan hastalıklar; stres,bağışıklık sisteminin zayıf olması,behçet hastalığı ve ailevi akdeniz ateşidir.
Ağız yaraları bitkisel öneriler:
  • Tuzlu su hazırlanarak ağızda gargara yapılır.
  • Ayvanın meyvesi yenir ve kompostosu içilir.
  • Karadut şurubu ağızda gargara yapılır ve içilir.
  • Zeytin yaprağı ağızda çiğnenir.
  • Toz haline getirilen kent hindi geceleri yatmadan önce ağız yaraları görülen bölgelere sürülğr.

Hiç yorum yok: