manşet
Akdeniz ülkelerinde salataya konulan bitkilerden olan roka yabani olarakta yetişmekte olup bitkinin kökeninin Roma İmparatorluğuna kadar dayandığı rivayet edilir.İtalya,Türkiye ve Yunanistan gibi akdeniz ülkelerinde çok sıklıklı kullanılan rokanın tadı hafifacımsıdır.Salata ve garnitürün vazgeçilmez unsuru rokanın yemeğide pişirilip afiyetle yenmektedir.Ayrıca rokanın kokusu da oldukça keskindir. Et gibi yemeklerde sırf kokusu için bile kullanılabilir.
Rokanın daha çok yapraklarından yararlanıyor. Bahsettiğimiz gibi salatalarda ve yemeklerde roka yaprağı kullanılıyor. Ama rokanın kökünden ve sapından da faydalanılmalıdır. Bunlarda sağlık açısından son derece faydalıdır. Günümüzde roka akdeniz ülkelerinde kullanılmaktan öteye geçerek çıkıp ABD ve Avrupa ülkelerindede tüketilmeye başlandı.
Rokanın daha çok yapraklarından yararlanıyor. Bahsettiğimiz gibi salatalarda ve yemeklerde roka yaprağı kullanılıyor. Ama rokanın kökünden ve sapından da faydalanılmalıdır. Bunlarda sağlık açısından son derece faydalıdır. Günümüzde roka akdeniz ülkelerinde kullanılmaktan öteye geçerek çıkıp ABD ve Avrupa ülkelerindede tüketilmeye başlandı.
Hiç yorum yok: