reklam

MERHABA SEVGİLİ DOSTLAR BİZ 2009 YILINDAN BU YANA İNTERNET NET ÜZERİNDEN YAYIN YAPAN DÜGÜN TV AYDIN ÇİNE,DE YAYIN YAPAN NET TV TELEVİZYONUDUR:

DÜGÜNÜNÜZÜ VE REKLAMINIZI YAYINLAMAK İSDERSENİZ BİZİ whatsapp,DAN ULAŞMANIZ YETERLİ,

WHATSAAPP:05431750160


 

manşet


Sitemizde yer alan yazılar çeşitli kaynaklardan derlenmiş olup sadece bilgilendirme amaçlıdır. Kesinlikle ilaç olarak sunulmamaktadır. Bu bilgilerden istifade şekli kişinin kendi sorumluluğundadır. Rahatsızlığınızın tedavisi için lütfen bir doktora danışınız.

Çam Fıstığının Faydaları

Yazar fotoahmet 4 Mayıs 2016 Çarşamba 0 yorum
Ülkemizde pek çok fıstık türü bulunuyor.Antep fıstığı, yer fıstığı gibi bunlar arasında belki de en az tüketilerinden biri olan çam fıstığının faydalarından sizlere bahsedeceğiz.Çam fıstığı insan sağlığına pek çok faydası bulunuyor.Son derece yüksek protein içeren çam fıstığı oldukça besleyici bir gıdadır.Hepimizim bildiği çamlarda bulunan kozaklar içinden özenle çıkarılan çam fıstığının günde 2 karşık kadar yenilmesi insan sağlığına bir çok fayda sağlar.Ayrıca tamamen doğaldır.İnsan eli değmemesi sebebiyle hormon gibi zararlı etmenleri barındırmaz.
Ülkemizde özellikle ege bölgesinde üretimi yapılan çam fıstığı pek çok yemeğin içine atılabilir.Bunlar arasında helva, dolma gibi yemekler ilk sıralarda yer alır.Üretim ve toplanma aşaması zahmetli olan çam fıstığı biraz pahalı olduğunu da hatırlatmak gerekir.

Çam Fıstığı Faydaları:
  • Kan şekerini dengeleyerek yükselmesinin önün geçer.
  • Zayıf olmaktan yakınanlar çam fıstığı kilo aldırıcıdır.
  • Bol miktarda protein ve kalori içermesi sebebiyle insanın enerjisini artırır.
  • Bronşit ve verem gibi akciğer bazlı hastalıklara karşı şifalıdır.
  • Psikolojik açıdan yararlıdır.
  • Cinsel arzuyu artırdığı bilinir.
  • Öksürüğe iyi gelen çam fıstığı ayrıca kalp hastalıklarına karşıda faydalı olduğu biliniyor.

Hiç yorum yok: