reklam

MERHABA SEVGİLİ DOSTLAR BİZ 2009 YILINDAN BU YANA İNTERNET NET ÜZERİNDEN YAYIN YAPAN DÜGÜN TV AYDIN ÇİNE,DE YAYIN YAPAN NET TV TELEVİZYONUDUR:

DÜGÜNÜNÜZÜ VE REKLAMINIZI YAYINLAMAK İSDERSENİZ BİZİ whatsapp,DAN ULAŞMANIZ YETERLİ,

WHATSAAPP:05431750160


 

manşet


Sitemizde yer alan yazılar çeşitli kaynaklardan derlenmiş olup sadece bilgilendirme amaçlıdır. Kesinlikle ilaç olarak sunulmamaktadır. Bu bilgilerden istifade şekli kişinin kendi sorumluluğundadır. Rahatsızlığınızın tedavisi için lütfen bir doktora danışınız.

Diş Ağrısı Nedenleri

Yazar fotoahmet 4 Mayıs 2016 Çarşamba 0 yorum
Diş Çürükleri ve Diş Eti Hastalıkları: Diş ağrıları genellikle geceleri başlayan ve çekilmez acılar veren bir rahatsızlık türüdür. Diş ağrısı nedenlerinin en başında diş çürükleri gelmektedir. Diş çürüklerinin ardından minede meydana gelen aşınmalar, zayıflamalar da diş ağrısına neden olmaktadır. Diş etlerinde çeşitli hastalıklara bağlı olarak oluşan iltihaplanmalarda diş ağrısının oluşmasına ortam sağlamaktadır.
dis-agrisi
Diş Fırçalamak Önemli: Diş ağrısı her insanın belirli bir döneminde en az bir kere yaşadığı bir rahatsızlıktır. Diş ağrısı çekenlerin ilk olarak diş fırçalarını yenilemeleri ve dişlerin düzenli olarak fırçalamaları gerekmektedir.Dişleri düzenli olarak fırçalamak dişleri çok daha sağlıklı olmasını sağladığı gibi diş ağrısı gibi durumların yaşanma olasılığını azaltacaktır. Diş fırçalaması sayesinde dişlerde meydana gelen zayıflamalar yerini tekrar güçlenmeye bırakacaktır.
Diş çürüklerinin haricinde dişlerde meydana gelen kısa süreli abseler de diş ağrısına neden olan etmenler arasında sayılabilir. Bazı kişilerde diş yapılarında bozukluklar vardır. Diş yapılarındaki bu bozukluklar yıllar öncesinden gelse bile zaman içerisinde gömülme fazlalaşacağından diş ağrısına sebep olabilir. Gömülü dişlerin haricinde bazı ağız dışı hastalıkların da diş ağrısına neden olduğu bilinmektedir. Diş ağrısına neden olan ağız dışı hastalıklara örnek olarak sinüzit hastalığını verebiliriz.

Hiç yorum yok: