reklam

MERHABA SEVGİLİ DOSTLAR BİZ 2009 YILINDAN BU YANA İNTERNET NET ÜZERİNDEN YAYIN YAPAN DÜGÜN TV AYDIN ÇİNE,DE YAYIN YAPAN NET TV TELEVİZYONUDUR:

DÜGÜNÜNÜZÜ VE REKLAMINIZI YAYINLAMAK İSDERSENİZ BİZİ whatsapp,DAN ULAŞMANIZ YETERLİ,

WHATSAAPP:05431750160


 

manşet


Sitemizde yer alan yazılar çeşitli kaynaklardan derlenmiş olup sadece bilgilendirme amaçlıdır. Kesinlikle ilaç olarak sunulmamaktadır. Bu bilgilerden istifade şekli kişinin kendi sorumluluğundadır. Rahatsızlığınızın tedavisi için lütfen bir doktora danışınız.

Gıda Zehirlenmesi Belirtileri

Yazar fotoahmet 4 Mayıs 2016 Çarşamba 0 yorum
Gıda Zehirlenmesi Nedir
Gıda zehirlenmesi sıklıkla bozulmuş,bayatlamış ve kullanım tarihi geçmiş besinlerin tüketilmesi neden olmaktadır.Bunlar dışında mantar ve zehirli bir takım bitkilerin yenilmeside zehirlenmeye yol açtığı sıklıkla bilinen gerçektir.Gıda zehirlenmesine yol açan bakterilerdir.Bu bakteriler oda sıcaklığında hızlı çoğalırken çok sıcak ortamda veya soğuk ortamda çoğalamazlar.
gida-zehirlenmesi
Gıda Zehirlenmesi En Çok Kimi Etkiler
Gıda zehirlenmesinin şiddeti farklılık gösterebilir.Ama genelde hafif şekilde seyrettiği bilinir.Genellikle de hafif şiddette olan gıda zehirlenmeleri küçük belirtiler dışında sağlık riski yaratmaz.Hastalığın şiddetini etkileyen temel faktör ise zararlı mikroorganizmaların türüne göre farklılık gösterir.Gıda zehirlenmesi bazı kişilerde ciddi sonuçlara yol açabilir.Özellikle bebekler ve yaşlıları oldukça fazla etkiler.Bu tip kişilerde gıda zehirlenmesi problemi seziyorsanız çok daha tedbirli olmanız önerilir.
Gıda Zehirlenmesi Belirtileri:
Gıda zehirlenmesinin belirtileri arasında hasta nefes almakta ve yutkunmakta problem yaşar.Kas ağrısı ve kramplar sıklıkla görüldüğü bilinir.Karın ağrısı, nefes darlığı ve bilinç kaybı gibi semptonlar gıda zehirlenmesinin belirtileri arasında yer alır.Bulanık görme,baş ağrısı ve mide bulantısı da görülebilir.Herkeste olmasa da bazı kişiler ishal bazılarında ise kabızlık olur.Gıda zehirlenmesinden şüpheleniyorsanız doktora başvurmanız kesinlikle önerilir.Gıda zehirlenmeleri ciddi şekilde ölüm tehlikesi yaşatabilir.

Hiç yorum yok: