reklam

MERHABA SEVGİLİ DOSTLAR BİZ 2009 YILINDAN BU YANA İNTERNET NET ÜZERİNDEN YAYIN YAPAN DÜGÜN TV AYDIN ÇİNE,DE YAYIN YAPAN NET TV TELEVİZYONUDUR:

DÜGÜNÜNÜZÜ VE REKLAMINIZI YAYINLAMAK İSDERSENİZ BİZİ whatsapp,DAN ULAŞMANIZ YETERLİ,

WHATSAAPP:05431750160


 

manşet


Sitemizde yer alan yazılar çeşitli kaynaklardan derlenmiş olup sadece bilgilendirme amaçlıdır. Kesinlikle ilaç olarak sunulmamaktadır. Bu bilgilerden istifade şekli kişinin kendi sorumluluğundadır. Rahatsızlığınızın tedavisi için lütfen bir doktora danışınız.

Şalgam ve Şalgam Suyunun Faydaları

Yazar fotoahmet 4 Mayıs 2016 Çarşamba 0 yorum
Adana ve bölgesine özgü tatlardan olan şalgamın bir çok faydasının olduğunu biliyor muydunuz. Şalgamı seven tüketmekten kolay kolay vazgeçemez. Sevmeyen ise bir kez şalgam içtiği zaman o içtiği şalgam genellikle son olur. Şalgam içmeyi sevenler ve bunun faydalarını merak edenler için bu yazımıda buna değineceğiniz. Önce şalgam hakkında kısa bilgi vermek hoş olur diye düşündük. Şalgam bitkisinden elde edilen şalgam suyu özellikle adana kebaplarının yanında bolca içilen bir içecektir.Anavatanı Adana olsa bile ülkemizin tamamında tüketilen ve oldukça sevilen içecekler arasında yer alır.İlk olarak şalgamın araplar tarafından üretildiği sanılılıyor.Şalgamın üretilip içelebilir kıvama gelmesi elbette bir takım emekler gerektiriyor.Yapımında şalgam bitkisinin dışında maya,su,havuç,bulgur unu ve tuz kullanılmaktadır.
salgam
Şalgamın Faydaları:
  • İştahsızlıktan yakınanlar için şalgam iyi bir iştah açıcı içecektir.
  • Bağışıklık sistemini güçlendirici olmasından ötürü hastalıklara karşı korur.
  • Kolesterol problemi yaşayanların şalgam tüketilmesi öneriliyor.
  • Oldukça acı veren sıkıntılar arasında olan böbrek taşı ve kumu gibi rahatsızlıklarına giderilmesine yardımcı oluyor.
  • B vitamini bakımından oldukça zengindir.
  • Afrodizyak yani cinsel uyarıcı özelliği bulunuyor.
  • Kalp,damar ve göz gibi bir çok organa son derece yararları bulunuyor.

Hiç yorum yok: