reklam

MERHABA SEVGİLİ DOSTLAR BİZ 2009 YILINDAN BU YANA İNTERNET NET ÜZERİNDEN YAYIN YAPAN DÜGÜN TV AYDIN ÇİNE,DE YAYIN YAPAN NET TV TELEVİZYONUDUR:

DÜGÜNÜNÜZÜ VE REKLAMINIZI YAYINLAMAK İSDERSENİZ BİZİ whatsapp,DAN ULAŞMANIZ YETERLİ,

WHATSAAPP:05431750160


 

manşet


Sitemizde yer alan yazılar çeşitli kaynaklardan derlenmiş olup sadece bilgilendirme amaçlıdır. Kesinlikle ilaç olarak sunulmamaktadır. Bu bilgilerden istifade şekli kişinin kendi sorumluluğundadır. Rahatsızlığınızın tedavisi için lütfen bir doktora danışınız.

Kivinin Faydaları

Yazar fotoahmet 4 Mayıs 2016 Çarşamba 0 yorum
Kivinin faydaları oldukça fazladır. Buna değinmeden önce kivinin tarihi hakkında bilgi vermek gerekir. Kivinin bilinen tarihi Çin’e dayanır.Kivinin Avrupa’ya kadar gelmesi ise bir hayli zaman alarak 20. yüzyıl başlarından itibaren kivi üretimi ve kivi tüketimi başlamıştır.Aynı yüzyıl içerisinde Amerika ve Yeni Zelanda’da bilinir oldu.1960 lı yıllarda ise kivi açısından devrim yapılarak çiftcilerin kivi yetiştirmeye yönelten metotlar denendi.Bu yöntemle birliktede kivi bakımından yeni sektörde doğmuş oldu.
kivinin-faydalari
Kivi Nasıl Yetiştirilir? Kivi ve üzüm yetişme bakımından bir takım benzer özellik gösterir.Her ikiside asmada yetişmektedir.Kivi üzümden biraz farklı olarak daha güçlü asmaya ihtiyaç duyar,rüzgardan korunması gerekir ve sık sık su isteyen meyvelerdendir.Kivinin verimli olarak yetişmesi için ılıman iklim gerekirken filizlenme zamanında ise soğuk hava gerekir.Kivi meyvesi sadece yenilmediği gibi cilt bakımında da sık sık kullanılmakta olan meyveler arasındadır.Dilimlenmiş kivinin cilde uygulanması sonucu cilt nemlenmesini sağlar.Kivinin suyu sıkılarak elde edeceğiniz püreyi cilde maske şeklinde uyguladığınızda ise kırışıklık giderici etkisininden faydalanabilirsiniz.
Kivinin Yararları
  • Kivinin bağırsakları çalıştırıcı özelliğinden dolayı kabızlığı önler
  • Sindirimi kolaylaştırır.
  • Bağışıklık sistemini güçlendirici etkileri bulunur.
  • Grip,nezle gibi rahatsızlıklara faydalıdır.
  • Nefes açıcı etkisinin bulunması nedeniyle astıma yararlıdır.
  • Kolesterol,tansiyon dengeler.
  • Kanser oluşumunu önler.
  • Anemiye iyi gelir ve kanı temizler.

Hiç yorum yok: